Moestuintje

Gebiologeerd sla ik gade hoe het aardetablet volraakt van het opgezogen water. Na ieder jaar moestuintjes te hebben gespaard maar er zelf niets mee te hebben gedaan, heb ik gisteren dan eindelijk eens de stoute schoenen aangetrokken. De 30 milliliters water zijn zo in de tablet opgenomen.

Aardetablet neemt het water gulzig op.
De aardetablet neemt het water gulzig op.
20170526_105214
Beetje kneden en het tabletje is onomkeerbaar in de aarde veranderd

De aarde deed ik vervolgens weer terug in het potje waar het als tablet uitkwam. Op zo’n halve centimeter van de rand verwijderd deed ik het zaaigoed.

20170526_111519
Peultjes.
Groot kaasjeskruid
Groot kaasjeskruid

Los van dat ik benieuwd ben naar het resultaat vind ik dit nu al leuk om eens gedaan te hebben. Ik had tot gisteren nog nooit van kaasjeskruid gehoord en moet nog uitzoeken wat ik er mee kan doen. Ik neem mij voor om de verdere ervaringen en voortgang ook te posten!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.