Muziek van 2015

2015 zit er weer op. Ging overigens ook best snel weer dit jaar. Ik heb zo ongeveer altijd en overal muziek aan, meestal via Spotify. Al vanaf 2006 heb ik een account bij last.fm en kan op dit manier achteraf zien wat ik heb geluisterd. Ik kan er ook lijstjes mee genereren, zoals het aantal geluisterde tracks per artiest per periode. In 2015 heb ik veel verschillende artiesten gehoord, 1950 om precies te zijn.

De top 15 bevat best veel variatie, ik ben niet echt in een hokje te stoppen, gelukkig!

Top 15 listened artist 2015

Dire Straits

Dire Straits blijf ik toch wel een van de beste bands ooit vinden, toelichting lijkt mij niet nodig. In 2015 deed vooral hun eerste album “Dire Straits” het goed bij mij. Deze band staat met 148 geluisterde tracks op nummer 3 van 2015.

Boards of Canada

Boards of Canada is veel minder bekend. Dit is een formatie uit Schotland gevormd door de gebroeders Marcus Eoin en Michael Sandison. Ze maken veelal ambient muziek, een stijl die ik om z’n mysterieuze karakter en dromerigheid goed kan waarderen. Daar waar het ene album meer warmer en opgewekt is (voorbeeld: The Campfire Headphase), is het andere album meer duister te noemen, hoor hun album Tomorrow’s Harvest. In hun muziek verwerken ze veel samples en ze zijn daarbij ook niet te beroerd de Branch Davidians van David Coresh in hun tracks te verwerken. In totaal heb ik 223 keer een track van hun gehoord.

In 2012 steeg skydiver en base jumper Felix Baumgartner op met een heliumballoon om een poging te doen om tijdens zijn vrije val door de geluidsbarrière heen te komen. Op een hoogte van meer dan 39 kilometer boven de aarde sprong hij uit zijn capsule. Delen van deze recordpoging zijn verwerkt als niet-officiële videoclip onder het nummer Dayvan Cowboy van Board of Canada.

Nog een lekkere vage en duistere track van hen en dan op naar de volgende artiest!

Kurt Vile

Last but not least: Kurt Vile. Ook bij deze naam gaat misschien niet direct een lampje branden. Hij is een singer songwriter en voormalig bandlid van The War On Drugs, wat ook al vette indie muziek maakt overigens. Dat doet Kurt Vile ook. Vandaar dat ik ook 391 keer een track van hem heb gehoord in 2015!

One Reply to “Muziek van 2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.