Spitskool met kip uit de wok

Onder het motto: beter goed gejat dan slecht bedacht een lekker wokgerecht gebaseerd op spitskool met kip. Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt: halve spitskool, kipfilet, bakje champignons, prei, 2 uien, 2 paprika, paar knoflooktenen. Verder wat specerijen / kruiden: kerriepoeder en gemberpoeder.  En 1 deciliter (kippen)bouillon en maïzena.

Wat te doen: snijd de kipfilet in stukjes. In dit geval heb ik op een halve spitskool 3 kipfilets gebruikt. Snijd de prei in ringen, en de paprika’s in stukje. Snipper de ui en de knoflooktenen. Snijd de champignons in stukken.  Bak de kipstukjes bruin in een wokpan, en voeg gelijk met de kipfilet de kerriepoeder toe.  Als de kip een paar minuten gewokt is, dan de prei, ui, paprika en knoflook toevoegen. Wok dit een paar minuten mee. Spitkool in dunne slierten snijden en toevoegen aan de pan. Voeg de bouillon toe en laat zonder deksel de spitskool stoven. Neem hier zo’n 10 minuten de tijd voor. Indien nodig wat maïzena toevoegen om te binden. Zelf heb ik het zo gegeten, zonder er rijst aan toe te voegen. Saffraanrijst zou hier goed bij passen. Geinspireerd door Smulweb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *