Lezersfeest @ bieb010

Al een aantal jaren had ik het me voorgenomen. Maar al die keren had ik 1001 redenen om maar vooral niet te gaan. Gisteren heb ik mij dan laten overhalen om toch te gaan. Naar het lezersfeest in 010! Op deze jaarlijks terugkerende zaterdagavond worden tal van schrijvers met hun lezers bijeengebracht voor interviews, voordrachten uit eigen werk en signeersessies. Dat vindt plaats in de Centrale Bibliotheek in het centrum. Het was echt leuk om een keer meegemaakt te hebben! Wat ik zelf het leukst vond waren dichters die hun eigen werk voordroegen. Ik vind het al een crime om een beetje eigen, persoonlijk getint sinterklaas gedicht te maken… En dan hun voordracht, echt knap. Nog kunstiger vond ik de Poetry Slam. Twee Nederlandse en twee Vlaamse woordkunstenaars streden om de titel van deze slam. Veelal uit het blote hoofd. Ik was met wat vrienden naar deze avond, we stonden nogal vooraan tijdens deze slam, en ons enthousiame is blijkbaar opgevallen. Want aan het eind kwam een van de woordkunstenaars, de Vlaamse Jee Kast naar ons toe. We mochten kiezen: zijn nieuwste cd, of een gedichtenbundel. Ik koos de laatste. Leuk zo’n onverwacht element, in toch al een verrassende avond! Ver weg in mij, smeult al langer de ambitie om ook eens wat te gaan schrijven. Dat laait dan dus helemaal op! Nu nog wat inspiratie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.