Vorige bewoner HGL 43A

Levie van Bueren. De naam zei me niets, en nu nog steeds niet. Ik weet dat het een vorige bewoner van ons huis is geweest (van 43A, waarbij ik niet weet of het van 1 of 2/3 is). Na ampel beraad ben ik tot de conclusie gekomen dat het hier om een joodse man moet gaan.  Ik ben natuurlijk niet begonnen met het zoeken op dit soort namen, maar gewoon gaan googlen op ons adres.  Ik was benieuwd wat een zoekopdracht naar ons adres voor resultaten zou opleveren. Wat ik verwacht had was een aantal links naar websites waarop het huis te koop aangeboden zou staan (Funda / Jaap / etc.). Al eerder was ik pandkaarten tegengekomen van de gemeente Rotterdam. Maar van dit resultaat was ik toch even onthutst. Volgens de website, Joods Monument.nl hebben er in de naastgelegen panden meer Joden gewoond, tot begin jaren ’40 dan.

One Reply to “Vorige bewoner HGL 43A”

  1. Hoi Anton.

    Mooi dat gesnuffel van je. Misschien weten de benedenburen er iets van? Zij wonen er toch al lang?
    Fijne en gezellige dagen, en alvast een goed en gezond 2009 gewenst.

    Cora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.