Een teken van leven uit Rotterdam

Nieuwe Binnenweg anno 1903
Het is alweer een tijdje terug dat ik iets heb gepost. Dat heeft zo zijn redenen, bijvoorbeeld omdat er in de Haagse politiek geen moer te beleven is. Of het moet zijn dat een van de coalitiepartners ‘de stekker’ eruit trekt, gezien vlotte verloop omtrent de aanpassingen van het arbeidsrecht (ontslagrecht) en het daaraan gekoppelde onderlinge vertrouwen. Zonde, want de rest blijft liggen: onderwijs (1 miljard extra voor de docenten), Uruzgan (wat te doen met deze missie) en de mobiliteit. Vooral dat laatste is jammer, Eurlings is nou net zo’n persoon die uitstraalt veel te willen en te kunnen.

De belangrijkste reden is echter dat ondergetekende per 1.11 de sleutel van een zolderverdieping van een oud herenhuis (eind 19e eeuw) in Rotterdam aan de Nieuwe-Binnenweg heeft ontvangen. Voor Rotterdamse begrippen is dit best oud, aangezien er een niet onaanzienlijk gedeelte is gebombardeerd in mei ’40. Inclusief hanenbalken, die zorgen voor een sfeer waar ik wel gevoelig voor ben. Uiteraard zijn er een aantal foto’s te checken, dat doe je hier.

One Reply to “Een teken van leven uit Rotterdam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.