Bezoek aan de Tweede Kamer

BalkdoetFemGisteren ben ik met twee freunden naar de Tweede Kamer gegaan. Uiteraard niet voor een Haags bakkie pleur, maar voor de 2e termijn van Algemene Beschouwingen 2008. Aanvankelijk lukte het niet om binnen te komen; er waren meer belangstellenden. Aan het eind van de eerste schorsing, in dit geval de lunchpauze, lukte het wel om binnen te komen. Op tv ziet de plenaire zaal er groot uit: het blijkt echter een televisiedemocratie, zoals collega-blogger Tim het verwoordde. De camera-opstelling lijkt de werkelijkheid te vergroten.

De bespreking opzich was interessant, maar dan vooral gezien het feit dat de regering haar visie verwoordden. Op vragen werd niet heel duidelijk ingegaan, concreet was het niet.

Wat me opviel was de chaos in de kamerbankjes: overal veel papier, telefoons, Kamerleden die in- en uitlopen, overleggen tussen de bedrijven door. Vermakelijk was de na-aperij van Balkenende richting Halsema. Waarop laatstgenoemde aangaf nog nooit zo goed te zijn geïmiteerd. Goed was de manier waarop de premier afstand nam van het gedachtengoed van PVV-voorman Wilders. Hierbij kreeg hij ook bijval van bijna de gehele kamer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.